Gyakori hibák költöztetéskor – második rész

Folytatjuk előző bejegyzésünket, és kiderül, mik azok a tipikus, gyakori hibák, amelyeket még elkövetnek azok, akik nem rutinos költözők.

Minden háztartásban előfordulhatnak olyan bútorok, vagy törékeny tárgyak, amelyek szállítása nagyobb körültekintést igényel. Ilyen lehet például egy szekrény, komód, zongora, vázák, vagy az elektronikai berendezések. Érdemes külön figyelmet szentelni ezek becsomagolásakor. Nagy segítség lehet ebben, ha egy olyan költöztető céget választunk, amelyik kifejezetten odafigyel az ilyen berendezések és sérülékeny tárgyak szállítására.

Az eldobozolásra is vannak bevált módszerek, amelyek megkönnyítik a költöztetést. Érdemes minden esetben ráírni a dobozokra, hogy melyik helyiségbe szánjuk a benne lévő tartalmat. A pakolás során előfordulhat az is, hogy egy dobozt el kell forgatni, hogy beférjen a költöztető autóba. Azoknál a cuccoknál, ahol ez gondot okozhat, filctollal, jól látható módon, minden oldalról fel kell tüntetni, hogy melyik felével legyen felfelé.

Végezetül érdemes még a pakolás során lomtalanítani. Az évek során mindannyian felhalmozunk olyan tárgyakat, amelyekre igazából soha nem lesz szükségünk. A korábban említettek alapján mindenképpen szabaduljunk meg ezektől a kacatoktól, ezzel csökkentve az átszállítandó csomagok mennyiségét.

Amennyiben nem szeretné elvéteni ezeket a hibákat, vagy csak egy profi, költöztetésben jártas csapatra bízná a költöztetést, akkor válasszon minket, hiszen több, mint 20 éve vagyunk a szakmában!