Tippek költözéshez

Költözésere készen!

Egy költözés több szempontból is nehéz. Hátra hagyni egy jól megszokott helyet, amihez sok emlék köt, és akkor még nem is beszéltünk a sok logisztikáról és pakolásról. Íme, néhány költözési tipp, amivel megkönnyíthetjük saját és a költöztetők dolgát.

Az első költözés a legstresszesebb, kapkodunk, rohanunk, azt se tudjuk hol áll a fejünk. Tervezzünk jó előre, akár már akkor érdemes elkezdeni, amikor meghirdetjük a lakást.

A tervezést érdemes egy lista írásával kezdeni a feladatokról. Ajánlott helyet hagyni a lap alján, mert idővel jöhetnek új feladatok.

Aztán jöhetnek a csomagolóeszközök. Dobozok, kukazsákok, ragasztószalag, posztit a dobozok címkézéséhez, filcek, és kötöző zsinór. Ha nincs időnk beszerezni ezeket akár a költöztető cégtől is bérelhetünk dobozokat, igy biztosak lehetünk abban is, hogy kellően erősek lesznek, és nem szakadnak szét egy nagyobb bukkanónál.

Költözés kiváló alkalom a lomtalanításra. Ami nem működik, mehet a kukába, ami még jó, de nincs rá szükségünk, azt ajándékozzuk el vagy csináljunk garázs vásárt.

Csomagolásnál menjünk szobánként és használjunk szín kódokat. Minden szobának saját színe legyen és számokkal jelölhetjük, a fontosságot 1-es legyen a legritkábban használtak kódja és igy felfelé. Érdemes olyan dobozt is csinálni, amiben a rögtön szükséges dolgok kerülnek igy hamar berendezkedhetünk az új lakásban is. Az elektromos eszközök kábelezéséről csinálj fotót és tedd a dobozukba. Jól jöhet még!

Ha kész a pakolás jöhet a költözés. Leggyorsabb és legegyszerűbb profikra bízni ezt a feladatot. Sokat látott költöztetőket nem nagyon tudod már meglepni semmivel, és így te is biztos lehetsz, hogy téged sem ér kellemetlen meglepetés és minden épségben eljut az új lakásodba. Ha erre nincs anyagi keret a legköltséghatékonyabb megoldás, ha összehívod a családot és a haverokat. Főzz vagy süss nekik valami finomat ezzel meghálálva a segítséget és igy egy jó bulivá is válhat a költözés.

Az új helyen is szobáról szobára járva pakolj ki mindig az adott helyiségre koncentrálva. Tűzz ki itt is egy időlimitet amikorra szeretnél elkészülni.

Nem feltétlen káosz és rohanás egy költözés, ha jól megtervezed, ám ha mégis úgy érzed, túl nagy falat ez neked, fordulj nyugodtan költöztetésben jártas profikhoz.