Pianínó szállítása költözésnél

A komolyzene hallgatása, gyakorlása még napjainkban is igen elterjedt. Sokan szeretnek még hangversenyekre, komolyzenei előadásokra ellátogatni. Ez egyfajta igényességet is sugároz mások felé. Számos gyermek már igen korán belekezd a zenei pályába és a közkedvelt hangszerek között bizony a zongora is igen jó helyen szerepel. Így hát aztán nem meglepő, ha valaki otthonában zongorát, illetve pianínót tart. Legyen szó Önnön gyakorlásáról, vagy gyermeke tudásának megerősítéséről.
Minden család életében előjön egyszer a költözés gondolata. Ilyenkor sok mindent számon kell venni. Az új környezet otthonos kialakítását és a régi tárgyak áthelyezését az új családi fészekbe. Költöztetés során a nehezebb, értékesebb tárgyakat fokozott óvatossággal kell kezelni.

Pianínó költöztetése új helyre

A zongorák a nagy súly mellett nagy értéket is képviselnek, így nem bízhatjuk a szállítás feladatát bárkire. A pianínók könnyebb szerkezetek, de értékük és érzékenységük megegyezik a zongorákéval.
Olyan költöztető céget érdemes keresni, kiknek a zongora és a pianínó szállítás az alapszolgáltatások közé tartozik, így valószínűsíthetjük, hogy nem első alkalommal nyúlnak zongorához. Fontos a tapasztalat is, ezért ajánlott, a már több éve a szakmában tevékenykedő céget keresni. A külön pianínó szállításra szakosodott szállítók fel vannak készülve minden eshetőségre, és tudják, hogy az értéktárgyat miként kell felkészíteni az áthelyezésre, hogy az ne sérüljön.
A pianínó szállításánál a szállítási útvonalat szabaddá teszik, igény szerint a hangszerről eltávolítanak minden mozgatható részt, mint pl. a pianínó fedele vagy pedálja és leszerelik a lábakat. A pianínót szivaccsal burkolják, és egy heveder segítségével kb. három személy összehangolt munkájával felteszik a költöztető kocsira.

Az új otthonba minden elem visszaszerelésre kerül, és a pianínót a tervezett, új helyére állítják be. A beállítást követően a pianínókat újra kell hangoltatni.
Az új helyén ügyeljünk a pianínó környezetére, mivel fából készül, így minél távolabb helyezzük el a fűtőtestektől, és kerüljük a sűrűn változó hőmérsékletű helyeket is, mert a hőmérséklet ingadozásával könnyedén elhangolódhat a hangszer.