Szobanövények szállítása

20150905_12231320150905_122941

Általában minden háztartásban található legalább egy-két szobanövény, féltett virág, amelyet költöztetéskor meg kell védenünk. Én költöztetés, csomagolás szempontjából két csoportba sorolom a növényeket: nagyobb virágok, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy önállóan vigyük őket, sokszor terjedelmes ágakkal, levelekkel rendelkeznek. Költöztetésénél ezeket védő fóliázzuk, hogy épségben maradjanak, kiférjenek az ajtókon.

20141113_124515Kisebb cserepes virágok, amelyek szállításnál túl kicsik, hogy egyenként vigyük őket. Ezeket nyitott tetejű dobozban költöztetjük, a cserepekkel szorosan telerakva a dobozt, hogy ne dőlhessenek el, leveleiket óvatosan elrendezgetve.

A növényeket költözés előtt lehetőleg pár nappal már ne locsoljuk, hogy ne csurogjon belőlük a saras víz és így súlyuk is könnyebb legyen. Ez főleg nagy  virágoknál számít, ahol a dézsa súlya akár 200 kg is lehet. Hűvösebb időszakban figyelünk arra, hogy a virágokat utoljára vigyük le a költöztető autóra és megérkezve elsőként vigyük be őket a lakásba, ezzel csökkentve a hidegben töltött időt a költöztetés alatt.

Amennyiben Ön is költözés előtt áll, és megbízható költöztető csapatot szeretne erre a feladatra, vegye fel velünk a kapcsolatot!