Költöztetés a téli időszakban

Költöztetés télen

Költöztetés télenA hideg beálltával ugyanúgy dübörög az ingatlanpiac. A költöztetési munkákkal sem állunk meg ilyenkor, azonban egy-két dologra érdemes jobban odafigyelni a változó körülmények miatt.

Érdemes nem az utolsó, kiköltözési határidő előtti napra hagyni a költöztetést, mert egy jelentős havazás vagy ónos eső esetén a legjobban karbantartott, téli időjárásra felkészített szállítójármű esetén is meghiúsulhat az aznapi munkavégzés, főleg a hegyvidéki kerületekben, meredek szakaszokon.
Mindenképp készülni kell a költöztetés gyalogos útvonalainak jégmentesítésére, sózására.
Egy jéggel borított kerti lépcső nem éppen megfelelő helyszín drága féltett bútoraink szállítására,
nem beszélve a költöztetők esetleges boka vagy kéztöréséről. Az ilyen helyeken nem is szoktunk kockáztatni. Ha nincs letakarítva a burkolat, kollégáink is szívesen segítenek a használandó útszakasz csúszásmentesítésében, mert közös érdekünk, hogy bútorai és kollégáink testi épsége megmaradjon.
Teherautóink zártak, itt nem éri nedvesség a bútorokat, azonban a kocsiig is el kell juttatni őket, ilyenkor fóliázzuk, vízhatlan takaróval fedjük az ingóságokat. Csapadékos időben még fontosabb a közeli parkolóhely foglalása.
Latyakos, saras idő esetén a lakások bejárata után az előszobába vastag kartonpapírt érdemes minél hosszabban leteríteni, ami a cipőn lévő nedvességet felszívja. Egy szőnyeggel fedett szobába nem lépünkbe sarasan, levesszük a cipőt és így visszük be a bútorokat.
Kedvezőtlen időjárási körülmények között a gépjármű menetideje meghosszabbodik, gondoljunk csak a ködre vagy hóval fedett útszakaszra. Ez a megrendelőnek többlet költséggel járhat, erre jobb idejében gondolni, hogy ne érjen váratlanul minket.