Tippek a kicsomagoláshoz, összeszereléshez!

kicsomagolás dobozokból

Egy költözés mindig rengeteg munkával és idegeskedéssel jár, a legtöbbször az egésznek kapkodás a vége és hibát-hibára halmozunk. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük alapos tervezésre van szükségünk, természetesen nem az utolsó percben, hanem már hetekkel, akár hónapokkal előtte. Amennyiben mentesíteni szeretnénk magunkat a teher alól, akkor bízzuk profi költöztető csapatra a feladatot. Fontos, hogy megbízható partnert keressünk, lehetőleg olyat, akiknek van már bőven tapasztalat a hátuk mögött. A költöztetők minden tárgyat és bútort szakszerűen mozgatnak, hiszen megvannak hozzá a megfelelő eszközeik, és stabilan rögzítik őket az autóban, nehogy bármiben is kár keletkezzen.

Hogyan csomagoljunk ki zökkenőmentesen?

A kicsomagolás akkor fog gördülékenyen menni, ha előzetesen ráírtuk a dobozra, hogy mi van benne, ellenkező esetben biztos, hogy káosz fog kialakulni és semmit nem találunk majd, amire éppen szükségünk lenne. A csomagolóanyagok eltávolítása után a szemetet gyűjtsük egy helyre, különben hamar felfordulás keletkezik. Azt, amit már kiszabadítottunk a csomagolóanyag fogsásából, igyekezzünk rögtön a helyére tenni. Érdemes először a bútorokkal kezdeni és azokat kipakolni, ezután jöhetnek az apróságok is. A dobozra azt is ráírhatjuk, hogy melyik helyiséghez tartozik, sőt a legjobb, ha szobánként haladunk a kirakodásban.

A darabjaira szedhető bútorokat javasolt szétszerelt állapotukban szállítani, de ha tartunk az összeszerelés nehézségeitől, akkor inkább kérjük költöztető cég segítségét, mert az esetek többségében vállalják a szétszerelést és az összeszerelést is, legyen szó akár egy nagyobb gardróbszekrényről. A szolgáltatást teljes mértékben megéri igénybe venni, hiszen energiát és időt spórolunk meg vele.