Szabaduljunk meg a felesleges kacatoktól a költözés előtt!

kacatok költöztetéskor

Egy költözés hatalmas bonyodalmat jelent. Ha nem készítünk részletes tervet, akkor biztos, hogy kapkodás lesz a vége. A tervezésen kívül a pakolásra is időt kell hagynunk, hiszen ez az oroszlánrésze a feladatnak. Ahhoz, hogy átláthatóak legyenek a dolgok érdemes helyiségenként külön dobozokba pakolni a cuccainkat. Fontos, hogy a dobozokra ráírjuk, hogy pontosan mit is tartalmaznak.

Hogyan tegyük még könnyebbé a pakolást?

A lényeg, hogy átláthatóan rendszerezzük a cuccokat, a törékeny és sérülékeny dolgainkat pedig külön-külön is csomagoljuk be, nehogy megsérüljenek a cipekedés, illetve a szállítás során. Nagyban megkönnyíthetjük feladatunkat, ha még a pakolás előtt kiszelektáljuk a szemetet és azokat a kacatokat, amelyekre már minden bizonnyal nem lesz szükségünk.

Sokan úgy vannak vele, hogy tartogatják évekig ezeket a holmikat, de évről-évre csak porfogóként funkcionálnak. Mindig vegyük számításba, hogy egyáltalán használtunk-e ezek közül valamit az elmúlt években, mert ha nem, mindenképp érdemes megfontolni, hogy megváljunk-e valamelyiktől. Még jobb ötlet az, ha esetleg felajánljuk rászorulóknak vagy alapítványoknak, így nyugodtak lehetünk, hogy jó helyre kerültek és számunkra sem lesznek útban.

Ha vannak olyan ruháink, amelyeket csak 1-2x veszünk fel egy évben, akkor feleslegesen foglalják a helyet, olyanokat tartsunk meg, amiket egy hónapban minimum kétszer felveszünk. Nem érdemes felhalmozni és tartogatni a ruhákat sem, mert egy idő után nagyon felhalmozódnak és ugyanúgy a helyet foglalják el attól függetlenül, hogy dobozban vagy szekrényben tároljuk őket.

Tehát, ha szelektálunk lényegesen megkönnyítjük dolgunkat és a költözéssel járó nehézségeket könnyebben le tudjuk küzdeni. Költöztetéshez kérje profi csapatunk segítségét!